luni, 5 noiembrie 2012

INVITATIE - Manifestare cultural-științifică la Universitatea „Andrei Șaguna” prilejuită de aniversarea a 400 de ani de la formarea statului național rus

http://coraliapopescublog.blogspot.ro/2012/11/album-foto-manifestare-cultural.html

CLUBUL ACADEMIC ROMÂNO-RUS din cadrul UNIVERSITĂȚII „ANDREI ȘAGUNA” organizează, luni 5 noiembrie 2012, începând cu ora 17.00, festivitatea de sărbătorire a 400 de ani de la evenimentele din 1612, care au stat la baza formării statului național rus.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, reprezentat prin Consulul General Mikhail Reva. Invitați de onoare la manifestarea cultural-științifică sunt reprezentanți ai corpului diplomatic de la consulatele din Constanța, parlamentari, reprezentanți ai administrației publice centrale și locale. La acest eveniment vor participa cadre didactice universitare, cadre didactice din unitățile de învățământ preuniversitar, studenţi și elevi.
Festivitatea va debuta cu alocuţiunea Consulului General al Rusiei la Constanța, domnul Mikhail Reva şi va fi urmată de comunicarea ştiinţifică „Ziua unității naţionale ruse - evenimente și însemnătate”, susţinută de lect. univ. drd. Elena Manea.
Programul artistic al evenimentului va cuprinde un moment de poezie rusească susţinut de conf. univ. dr. Marian Zidaru, precum şi momente muzicale în interpretarea studentelor Roberta Badea, Ana Călin și Iana.
Festivitatea va continua cu premierea câștigătorilor concursului de desene, postere şi afişe „Rusia- ieri si azi”, la care au participat elevi de la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” şi Liceul Tehnologic „Carsium”.
În finalul manifesării, atașatul cultural al Consulatului General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Nechaev va vernisa expoziția de fotografie „Ziua unității naționale”.
Clubul academic româno-rus a fost inaugurat la Universitatea „Andrei Șaguna” în data de 1 martie 2012, în prezența Consulului General al Federației Ruse la Constanța, Mikhail Reva, care a anunțat debutul parteneriatului între instituția de învățământ superior constănțeană și Universitatea „Prietenia Popoarelor” din Moscova.
Participarea dumneavoastră la acest eveniment ne va onora în mod deosebit.
Pentru confirmarea participării şi pentru detalii despre manifestare: asistent univ. drd. Tănase Tasente –  0735.880.564; comunicare@andreisaguna.ro. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu